انگل‌شناسی

انگل‌شناسی علمی است که به مطالعه شکل خارجی و داخلی، سیر تکامل، و نحوه سرایت انگل به انسان و حیوان می‌پردازد. انگل یا پارازیت، به موجودی گفته می‌شود که موقتاً یا به‌صورت دائمی در سطح خارجی یا داخلی بدن یک موجود زنده دیگری زندگی کرده و از آن بهره می‌برد. پنج مورد از شش بیماری مهم انسانی که بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال‌های اخیر منتشر شده است، بیماری‌های انگلی هستند: شیستوزومیازیس، مالاریا، فیلاریازیس، تریپانوز و میازیس آفریقایی و لیشمانیازیس. از این رو، انگل‌شناسی پزشکی در بین شاخه‌های علوم پزشکی از اهمیت بالایی برخوردار است.

بیماری‌های انگلی

شاید در اکثر افراد این ذهنیت وجود داشته باشد که انگل مختص کشورهای فقیر است؛ اما در واقع سالانه میلیون‌ها نفر در سراسر جهان و حتی در کشورهای پیشرفته به عفونت انگلی دچار می‌شوند. انگل‌ها می‌توانند موجب بروز بیماری و یا حتی مرگ شوند. خوشبختانه اگر این بیماری‌ها به‌موقع تشخیص داده شوند، عفونت ناشی از آنها با مصرف دارو قابل درمان است.

کودکان به سبب پایین‌تر بودن سطح ایمنی و تماس بیشتر با خاک و مواد آلوده، و نیز عدم رعایت موازین اولیه بهداشتی، بیشتر از بزرگسالان در معرض ابتلا به انگل‌ها قرار دارند و لذا آگاهی‌ از نقش‌ بیماری‌های‌ انگلی‌، راه‌های‌ پیشگیری‌ از آنها، و تشخیص دقیق و صحیح آنها ازاهمیت‌ خاصی‌ برخوردار است‌.

تظاهرات بالینی در اغلب بیماریهای انگلی آن قدر عمومی است که در بسیاری از موارد، تشخیص مبتنی بر نشانه‌شناسی کافی نیست. اگر چه یک پزشک باتجربه ممکن است علائم و نشانه‌های ویژه برخی بیماری انگلی را شناسایی کند، ولی در موارد غیرمعمول ممکن است نشانه‌ها هیچ تابلوی بالینی واضحی را نشان ندهند. همچنین بسیاری از عفونت‌ها (به‌ویژه عفونت‌های کرمی) نشانه‌های چندانی ندارند و اغلب از نظر بالینی غیرقابل‌افتراق هستند. بر این اساس تشخیص نهایی و شیوه درمانی درست، نیاز به شناسایی انگل در آزمایشگاه دارد.

معمولا عفونت انگلی با علائمی مانند اسهال بسیار رقیق، گاز معده، شکم درد، کم شدن آب بدن طی یک تا سه هفته بعد از ابتلا همراه است. در صورت مشاهده هر یک از این نشانه‌ها، برای بررسی بیشتر باید به پزشک مراجعه شود تا آزمایش مدفوع یا آنالیز مدفوع تجویز گردد. نتیجه‌های به‌دست آمده از این آزمایش برای تشخیص انواع عفونت‌های ویروسی و انگلی و یا باکتریایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بخش انگل‌شناسی آزمایشگاه نانو به‌صورت مجزا از سایر بخش‌هاست. این قسمت از آزمایشگاه با دارا بودن پرسنل مجرب و تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی، قادر به شناسایی انگل‌ها و تک‌یاخته‌ها با روشهای مختلف انجام است.

به‌منظور اطمینان از دقت و درستی نتایج اعلامی، در این بخش از آزمایشگاه برنامه‌‌های استاندارد کنترل کیفی به‌صورت منظم انجام می‌شود.

مزایای انجام آزمایش‌های انگل‌شناسی در

آزمایشگاه نانو

آزمایشگاه پاتوبیولوژی نانو، مجهزترین مجموعه آزمایشگاهی بخش غیردولتی در ارومیه و آذربایجان‌غربی است که از اواخر سال ۱۳۹۷ در خدمت جامعه پزشکی و بیماران مراجعه‌کننده قرار گرفته است. این مجموعه در محیطی ایمن با بهره‌گیری از آخرین تجهیزات آزمایشگاهی دنیا، تیم تخصصی مجرب شامل پزشکان آزمایشگاهی و متخصصین آسیب‌شناسی بالینی و تشریحی، مفتخر به ارائه خدماتی با بالاترین دقت و کیفیت به مراجعان عزیز از منطقه شمال‌غرب کشور و کشورهای همجوار است.

لیست آزمایش ها بر اساس حروف الفبا