آزمایش تشخیص HSV به روش Real-Time PCR

HSV Detection by Real-Time PCR

ویروس‌های هرپس سیمپلکس از خانواده هرپس ویروس‌ها هستند که به فراوانی در جوامع انسانی پراکنده‌اند. این ویروس عامل عفونت‌های بسیار متنوعی است که معمولاً در بزرگسالان فاقد علائم بالینی واضح هستند. دو تیپ متفاوت ۱ و ۲ از ویروس هرپس سیمپلکس وجود دارد. هر کدام از این دو ویروس در تست‌های سرولوژی با هم واکنش متقاطع می‌دهند که این امر تشخیص آنها از یکدیگر را دشوار می‌سازد.

روش‌های مبتنی بر کشت HSV و روش‌های سرولوژیکی جهت تشخیص عفونت ویروسی در بیماران چندان کارامد نیستند. روش‌های مبتنی بر PCR، به عنوان بهترین روش جهت تشخیص به موقع و انجام اقدامات درمانی مناسب شناخته شده است. مطالعات متعدد، توانایی PCR برای ردیابی و شناسایی DNA ویروس هرپس سیمپلکس را در مواقعی که نتایج کشت منفی هستند اثبات کرده‌اند.

  • nano-p-tests-i-specs-1
    نوع نمونه قابل اندازه‌گیری:
    سرم
  • nano-p-tests-i-specs-2
    شرایط پیش از آزمایش:
    این آزمایش نیازی به ناشتا بودن و یا محدودیت خاص در رژیم غذایی ندارد.
  • nano-p-tests-i-specs-3
    زمان تقریبی اعلام نتیجه:
    هفت روز
  • nano-p-tests-i-specs-5
    روش انجام:
    PCR
  • nano-p-tests-i-specs-4
    اسامی دیگر:
    Herpes Simplex Virus Detection by Real-Time PCR, HSV (Herpes Simplex Virus) by PCR (Polymerase Chain Reaction), HSV PCR, HSV Detection by Real-Time PCR

علل تجویز آزمایش

تشخیص زود هنگام عفونت ویروسی و اقدام برای درمان به موقع بیماری، بدون آن که نیاز به بیوپسی مغز باشد (در صورت بروز آنسفالیت ویروسی، تشخیص سریع عفونت ویروسی، برای مدیریت بیماری و شروع به موقع درمان و کاهش تلفات الزامی است).

درباره آزمایش

ردیابی پاتوژن به وسیله PCR بر اساس تکثیر نواحی اختصاصی از ژنوم ویروس صورت می‌گیرد. در حال حاضر روش Real time PCR در مقایسه با سایر روش‌های ارزیابی میزان ویروس دارای بیشترین حساسیت و وسیع‌ترین دامنه اندازه‌گیری است. در این روش، محصول تکثیر یافته از طریق رنگ‌های فلوئورسنت ردیابی می‌شود که این امر عموماً به واسطه پروب‌های الیگونوکلئوتیدی که به‌طور اختصاصی به محصول تکثیر یافته متصل می‌شوند، صورت می‌گیرد. مشاهده مستقیم شدت فلوئورسانس در طول PCR، اجازه می‌دهد تا بدون نیاز به باز کردن مجدد تیوب‌ها بعد از اتمام PCR، محصول جمع شده را ردیابی نموده و کمیت آن نیز تعیین شود.

مراحل انجام آزمایش در آزمایشگاه نانو

عوامل احتمالی تداخل آزمایشگاهی

هپارین در مقادیر بالا در این آزمایش تداخل ایجاد می‌کند.

نمونه‌گیری و جداسازی پلاسما یا سرم در شرایط غیر استریل می‌تواند منجر به ایجاد نتایج مثبت کاذب گردد.

فضاهای مربوط به استخراج DNA، آماده‌سازی مواد مورد نیاز واکنش و فضای افزودن نمونه DNA به لوله PCR، برای جلوگیری از ایجاد نتایج مثبت کاذب باید از هم جدا باشند.

اطلاعات بیشتر

  • نتیجه «Undetected» نشان می‌دهد که DNA ویروس در نمونه یافت نشده است.
  • نتایج کمی بیان‌شده به واحد copy/ml نشان دهنده میزان فعالیت ویروس و تکثیر آن در بیمار است.
  • نتایج کمی بر پیشرفت بیماری در عفونت HSV و یا پاسخ به درمان ضد ویروسی نظارت می‌کند.
  • تشخیص عفونت با حضور مقادیر قابل تشخیص و سنجش DNA ویروس در نمونه مورد آزمایش امکان‌پذیر است.
  • در صورت عدم ردیابی DNA ویروس در نمونه بیمار، احتمال آلودگی به ویروس رد نمی‌شود زیرا فاکتورهایی همچون تجزیه اسیدنوکلئیک یا تداخل بعضی از مواد با آمپلیفیکاسیون ممکن است وجود داشته ‌باشد.
  • nano-p-tests-i-warning-1
    توجه

    کلیه اطلاعات پزشکی مطرح شده در این صفحه صرفاً جهت اطلاع‌رسانی و افزایش آگاهی مراجعان گرامی است و به‌هیچ‌عنوان به‌عنوان جایگزین تشخیص، اظهار نظر، و رژیم درمانیِ تجویز شده توسط پزشک نمی‌تواند باشد. برای کسب اطلاع از وضعیت سلامتی خود و پاسخ به سؤالات احتمالی در مورد نتیجه آزمایش‌ها، به پزشک خود مراجعه فرمایید.