مجله جامع

سلامت دیابت

حتماً تاکنون نام دیابت را بارها و بارها شنیده‌اید؛ احتمال دارد تعدادی از اطرافیان یا اعضای خانواده‌تان به آن دچار شده باشند. اما با وجود شیوع بالای این بیماری خطرناک، اطلاعات عمومی بسیار کمی درباره این بیماری وجود دارد.

این بیماری که می‌تواند موجب صدمه دیدن اندام‌های مهمی مثل قلب، کلیه و چشم‌ها شود، در صورت تشخیص زودهنگام قابلیت کنترل دارد اما متأسفانه در بسیاری از افراد، علائم این بیماری تا سال‌ها مشهود نیستند. بر همین اساس است که از دیابت با نام بیماری خاموش قرن یاد می‌کنند.

دیابت، خطری در کمین همه!

در اکثر کشورها، دیابت یکی از سه بیماری مزمن شایع است و میزان ابتلا به آن در کشورهای خاورمیانه بالاتر از میانگین جهانی است. از سوی دیگر، عوارض این بیماری باعث آسیب دیدن نقاط مختلف بدن می‌شود. به همین دلیل تصمیم گرفتیم بخشی اختصاصی برای اطلاع‌رسانی جامع درباره دیابت به عزیزان همراه در سایت آزمایشگاه نانو ارومیه راه‌اندازی کنیم.

آیا دیابت قابل پیشگیری است؟ از چه سنی ممکن است مبتلا به دیابت شویم؟ آیا دیابت یک بیماری ارثی است؟ مراحل درمانی انواع دیابت چیست؟ برای گرفتن پاسخ این سؤالات و آشنایی کامل با دیابت، همراه این مجله باشید.

آزمایش‌های تشخیصی و نظارتی

اگر علائم اولیه دیابت  را دارید، بهتر است در اسرع وقت به پزشک و آزمایشگاه مراجعه کنید تا تشخیص قطعی انجام گیرد. خوشبختانه تشخیص دیابت و نوع آن، پیش‌دیابت و دیابت بارداری به‌سادگی از طریق آزمایش خون امکان‌پذیر است.

توصیه می‌شود افراد با شاخص وزنی BMI بالای ۲۵، افراد ۳۵ سال به بالا (هر سه سال یک‌بار)، خانم‌هایی که سابقه دیابت بارداری داشته‌اند (هر سه سال یک‌بار)، افراد مبتلا به پیش‌دیابت (هر سال یک‌بار)، و افراد مبتلا به HIV آزمایش‌های تشخیصی دوره‌ای دیابت انجام دهند.

افراد دیابتی نیز باید به‌صورت دوره‌ای تست‌هایی را تحت نظر پزشک معالج انجام دهند تا از وضعیت بیماری و عوارض احتمالی ناشی از آن -مانند مشکلات کلیوی یا سطح کلسترول خون- اطلاع یابند و در صورت نیاز، برنامه درمانی متفاوتی را در پیش بگیرند.

در این بخش از مجله سلامت دیابت، کلیه تست‌های مرتبط با این بیماری، چگونگی انجام و تفسیر اولیه نتایج آنها آمده است:

آیا می‌دانید که مبتلا به دیابت هستید یا نه؟

بر اساس آمارهای فدراسیون جهانی دیابت (IDF) در کشورهای خاورمیانه از هر ۶ نفر، یک نفر به دیابت مبتلاست و یک‌سوم از این افراد، اطلاعی از بیماری خود ندارند. به دلیل پنهان بودن علائم این بیماری در سال‌های اولیه، متأسفانه بسیاری از افراد دیابتی، مدت‌ها بعد متوجه آن می‌شوند، زمانی که آسیب‌هایی به بخش‌های مختلف بدن وارد شده است.

از کجا می‌توانیم بفهمیم مبتلا به دیابت هستیم یا نه؟ توصیه می‌کنیم این مطلب را درباره تشخیص به‌موقع دیابت بخوانید و آن را با عزیزان خود به اشتراک بگذارید تا به‌موقع از وجود دیابت مطلع شوید.

آزمایش‌های تشخیص و نظارت بر دیابت در

آزمایشگاه پاتوبیولوژی نانو ارومیه

آزمایشگاه نانو، مرکز تخصصی انجام تست‌های دیابت با بالاترین دقت و در سریع‌ترین زمان در ارومیه است. این آزمایشگاه یکی از مجهزترین مجموعه‌های آزمایشگاهی بخش غیردولتی در ارومیه و آذربایجان‌غربی است که از اواخر سال ۱۳۹۷ در خدمت جامعه پزشکی و بیماران مراجعه‌کننده قرار گرفته است. مجموعه نانو در محیطی ایمن با بهره‌گیری از آخرین تجهیزات آزمایشگاهی دنیا، تیم تخصصی مجرب شامل پزشکان آزمایشگاهی و متخصصین آسیب‌شناسی بالینی و تشریحی، مفتخر به ارائه خدماتی با بالاترین دقت و کیفیت به بیماران دیابتی در آذربایجان غربی و منطقه شمال‌غرب کشور است.

مرکز آزمایشگاهی نانو ارومیه، یک مرکز مجهز تشخیصی است که آمادگی پذیرش و انجام کلیه آزمایش‌های مربوط به دیابت را در شهر ارومیه داراست.

پزشک و آزمایشگاه همکار

0

پزشک و آزمایشگاه همکار
نوع آزمایش قابل انجام

0+

نوع آزمایش قابل انجام
نفر تیم تخصصی

0

نفر تیم تخصصی
ظرفیت آزمایش در روز

0

ظرفیت آزمایش در روز

روش‌های اصلی

پیشگیری از دیابت

حدود ۹۰% افراد مبتلا به دیابت، دیابت نوع ۲ دارند که معمولاً به‌آهستگی و در سنین بالای ۴۰ سال ظاهر می‌شود. علائم اولیه ممکن است واضح نباشند یا اصلاً نشانه‌ای از بیماری وجود نداشته باشد؛ بنابراین ممکن است تا ۱۰ سال طول بکشد که متوجه درگیری با این بیماری شوید. تشخیص زودتر، صدماتِ وارد شده را کاهش داده و در عین حال کنترل آن را ساده‌تر می‌کند. بر این اساس، اطلاع از عوامل خطرساز دیابت بسیار مهم است.

اکثرِ افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، ابتدا به پیش‌دیابت مبتلا هستند که علائمی ندارد...

دیابت پایان راه نیست!

طبیعتاً بسیاری از افرادی وقتی از ابتلا به دیابت آگاه می‌شوند، شوکه می‌شوند. اما باید دانست این بیماری خطرناک و مادام‌العمر، در صورت تشخیص به‌موقع و رعایت دستورالعمل پزشک، کاملا قابل‌کنترل است. یک فرد دیابتی می‌تواند با وجود این بیماری، مانند افراد عادی از یک زندگی سالم و بدون محدودیت لذت ببرد، کافی است توصیه‌های پزشک را در مورد نظارت و درمان به درستی انجام دهید و تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنید که نه تنها برای دیابت، بلکه برای سلامت عمومی شما نیز مفید هستند و محدودیتی ایجاد نمی‌کنند.

اگر برای اولین بار به شما گفته شده است که دچار دیابت هستید، توصیه می‌کنیم این مطلب را بخوانید:

انواع دیابت

دیابت به زبان ساده زمانی اتفاق می‌افتد که بدن نتواند انسولین کافی تولید کند، یا انسولینِ تولید‌شده را به‌درستی مصرف کند، و یا ترکیبی از این دو وضعیت پیش آید. در هر یک از این حالات، بدن قادر نیست قند خون را به سلول‌ها برساند و میزان قند خون بالا می‌رود.

بر اساس عامل مولد این مسئله، دیابت به انواع مختلفی تقسیم‌بندی می‌شود که برخی شایع‌تر و برخی دیگر نادر هستند. شناسایی نوع دیابت، یک گام مهم در شروع روند درمان و کنترل بیماری است.

blood

دیابت نوع ۳C

دیابت نوع ۳C به دلیل آسیب‌ وارد به پانکراس ایجاد می‌شود، مانند پانکراتیت، سرطان پانکراس، فیبروز سیستیک و …

ادامه مطلب

blood-test

دیابت فیبروز سیستیک

این بیماری نوعی دیابت رایج در بین افراد مبتلا به فیبروز سیستیک و دارای ویژگی‌های مشابه با دیابت نوع یک و دو است.

ادامه مطلب

type-2

دیابت نوع ۲

این نوع دیابت، بیشترین سهم از دیابتی‌ها را دارد که در افراد با وزن بالا، سابقه خانوادگی، و بعد از ۴۵ سالگی بیشتر است.

ادامه مطلب

type-1

دیابت نوع ۱

دیابت نوع ۱ که دیابت وابسته به انسولین نامیده می‌شد و در کودکان شایع‌تر است، شامل ۵ تا ۱۰ درصد بیماران می‌شود.

ادامه مطلب

آشنایی با

دیابت بارداری

دیابت بارداری نوعی دیابت در افراد باردار است. تشخیص دیابت بارداری می‌تواند چالش‌بر‌انگیز باشد زیرا نیاز به نظارت مکرر و تنظیم داروها توسط پزشک دارد تا از قرار گرفتن گلوکز خون در محدوده‌ی مناسب، اطمینان حاصل شود.

این نوع دیابت در صورت عدم‌تشخیص و کنترل نشدن، با خطر بالای بروز عوارض برای مادر و جنین همراه است.

shutterstock_538900645-min (1)

روش‌های درمان دیابت

purepng.com-men-pointing-leftpeoplepersonsgesturesmanmalepointing-left-1121525088499ebqda-min (6)

آشنایی با

بیماری‌های مرتبط با دیابت

دیابت یکی از دلایل عمده‌ در بروز نارسایی کلیه، کوری، حمله قلبی، سکته و قطع اعضای تحتانی بدن در سراسر جهان و مخصوصاً در کشورهای فقیر و در حال توسعه است. در سال ۲۰۱۹، حدود دو میلیون نفر در جهان بر اثر دیابت و بیماری‌های کلیوی ناشی از آن جان خود را از دست دادند. این در حالی‌ست که دیابت و بیماری‌های بعدیِ آن قابل درمان و کنترل است.

به‌عنوان یک بیماری دیابتی، ضروری است که از عوارض احتمالی ناشی از این بیماری آگاهی کامل داشته باشید و با بررسی دوره‌ای منظم، مانع از وارد شدن صدمه به خود و عزیزان‌تان شوید.

علائم، تشخیص، خطرات و چگونگی کنترل دیابت نوع ۱ و ۲ در کودکان

زندگی با دیابت

زندگی کردن در کنار دیابت کار ساده‌ای نیست؛ باید موارد بسیاری را در تصمیمات خود و خانواده لحاظ کنید. گرچه ممکن است این کار استرس‌زا باشد اما لازم نیست زندگی شخصی و کاری خود را به این خاطر متوقف کنید.

در این قسمت، راهنمایی‌های لازم برای داشتن یک زندگی سالم در حضور بیماری دیابت گردآوری شده است.

view

مشکلات چشم

می‌توانید از شدت یافتن بیماری چشم جلوگیری کنید، اما باید همین حالا اقدام کنید.

ادامه مطلب

plan

رژیم غذایی دیابتی‌ها

پزشک به افراد مبتلا به دیابت یا پیش‌دیابت توصیه می‌کند که برای داشتن برنامه غذایی سالم، به متخصص تغذیه مراجعه کنند.

ادامه مطلب

type-2

کنار آمدن با دیابت

احتمالاً نگران این هستید که دیابت نوع ۲ چگونه بر زندگی شما تأثیر خواهد گذاشت.

ادامه مطلب

management

دیابت در محیط کار

نزدیک به ۵۳۷ میلیون نفر که در رده‌ی سنی ۲۰ تا ۷۹ سال قرار دارند، با انواع دیابت درگیر هستند.

ادامه مطلب

airplane

دیابت در سفر

هنگام سفر از شرق به غرب زمین، روز طولانی می‌شود و توصیه می‌شود تا یک وعده‌ی غذایی اضافی مصرف و انسولین اضافی تزریق کنید.

ادامه مطلب

old-people

مراقبت‌های سالخوردگان

بیشتر مراقب‌های دیابت مربوط به همه‌ی گروه‌های سنی است، اما برخی تغییرات مرتبط به افزایش سن بر دیابت تأثیر می‌گذارد.

ادامه مطلب

پیامدهای ناشی از دیابت

بالا بودن میزان قند خون می‌تواند آسیب‌های جدی به بخش‌های مختلف بدن وارد کند، از جمله پاها و چشم‌ها. اما با اقدامات کنترلی به‌موقع، می‌توان بسیاری از این پیامدها را متوقف نمود و یا به تعویق انداخت.

داشتن قند خون بالا به مدت طولانی موجب صدمه دیدن رگ‌های خونی می‌شود؛ یعنی خون به‌طور کافی به بخش‌های بدن نمی‌رسد و عصب‌ها نیز به درستی کار نمی‌کنند. به‌این‌ترتیب در بخش‌های مختلف بدن از جمله پاها احساس بی‌حسی خواهید کرد. به دنبال این آسیب‌ها، بخش‌های مختلف بدن نیز دچار مشکلات مشابه می‌شوند.

اما خوشبختانه با آزمایش و کنترل منظم قند خون، چربی خون و میزان فشار خون، می‌توانید احتمال این آسیب‌ها را تا حد بسیار زیادی کاهش دهید. در این بخش از مجله دیابت، پیامدهای دیابت در اعضای مختلف بدن تشریح شده است.

لیست کامل مقالات مجله سلامت دیابت را در بخش فهرست موضوعی مجله مطالعه کنید.