آشنایی با

آزمایش‌های تشخیص دیابت بارداری

آزمایش‌های بارداری معمولاً بین هفته‌های ۲۴ تا ‌۲۸ بارداری انجام می‌گیرد. اگر در معرض ابتلا به دیابت بارداری هستید، پزشک ممکن است آزمایش دیابت بارداری را پس از اولین ملاقات تجویز کند.

انجام

انواع تست‌های تخصصی دیابت در ارومیه

مرکز آزمایشگاهی نانو، یک مرکز مجهز تشخیصی در ارومیه است که آمادگی پذیرش و انجام کلیه‌ی آزمایش‌های مربوط به دیابت را داراست.

  • glucosemeter

    غربالگری دیابت

    یک‌سوم از افراد دیابتی، اطلاعی از بیماری ندارند. برای تشخیص زودهنگام دیابت چه باید کرد؟

  • test-tube-1

    آزمایش HbA1c (A1c)

    تعیین میانگین سطح قند خون در ۲ تا ۳ ماه گذشته برای تشخیص ابتلا به پیش‌دیابت و دیابت

  • data

    تست‌های روتین دیابت

    معاینات و آزمایش‌های منظم ضروری برای افراد مبتلا به دیابت و پیش‌دیابت برای کنترل بیماری

دیابت بارداری چگونه توسط پزشکان تشخیص داده می‌شود؟

پزشکان از آزمایش خون برای تشخیص دیابت بارداری استفاده می‌کنند. ممکن است آزمایش چالش گلوکز (GCT) یا آزمایش تحمل گلوکز خوراکی را با هم و یا به‌تنهایی انجام دهید. این آزمایش‌ها نشان می‌دهند که بدن‌تان چگونه از گلوکز استفاده می‌کند.

آزمایش چالش گلوکز (GCT)

احتمالاً، این آزمایش در ابتدا انجام گیرد. نام دیگر این آزمایش خون، «تست غربالگری گلوکز» است. در این آزمایش پزشک پس از نوشیدن مایع شیرین حاوی گلوکز خون‌گیری می‌کند. این آزمایش نیازی به ناشتایی ندارد. ناشتایی به این معنی است که به جزء آب، نه چیزی نوشیده و نه چیزی خورده شود. اگر سطح قند خون شما بسیار بالا باشد ( ۱۴۰میلی‌گرم در دسی‌لیتر یا بیشتر) ممکن است آزمایش تحمل گلوکز خوراکی و به‌صورت ناشتا توصیه شود. اگر سطح قند خون شما بیشتر از ۲۰۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر باشد، احتمالاً به دیابت نوع دو مبتلا هستید.

آزمایش تحمل گلوکز خوراکی (OGTT)

آزمایش (OGTT) سطح گلوکز خون را پس از ۸ ساعت ناشتایی اندازه می‌گیرد. در ابتدا، پزشک خون‌گیری می‌کند. سپس مایع حاوی گلوکز را می‌نوشید. برای تشخیص دیابت بارداری هر ساعت و تقریباً به مدت دو تا سه ساعت خون‌گیری انجام خواهد گرفت.

سطح بالای گلوکز خون در دو یا چند آزمایش که در هر ساعت یک آزمایش صورت می‌گیرد، نشان‌دهنده‌ی ابتلا به دیابت بارداری است. پزشکان معانی نتایج را برایتان شرح خواهد داد.

ممکن است پزشک آزمایش (OGTT) را بدون انجام آزمایش چالش گلوکز توصیه کند.

دیابت پایان راه نیست!

دیابت، بیماری خطرناک و شایعی است که در کشورهای خاورمیانه از هر ۶ نفر، یک نفر به آن مبتلاست و یک‌سوم از این افراد، اطلاعی از بیماری خود ندارند.

اما این بیماری خطرناک و مادام‌العمر، در صورت تشخیص به‌موقع و رعایت دستورالعمل‌های پزشک، کاملا قابل‌کنترل است. به‌عنوان یک فرد دیابتی می‌توانید مانند افراد عادی از یک زندگی سالم و بدون محدودیت لذت ببرید، به‌شرطی که توصیه‌های پزشک را در مورد نظارت و درمان به‌درستی انجام دهید و تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنید که نه تنها برای دیابت، بلکه برای سلامت عمومی شما نیز مفید هستند و محدودیتی برای شما ایجاد نمی‌کنند.

مجله سلامت دیابت که در حال مطالعه بخشی از آن هستید، اختصاص به معرفی جنبه‌های مختلف این بیماری دارد. توصیه می‌کنیم این مجله را از ابتدا مرور کنید تا در مسیر مبارزه با دیابت موفق‌ باشید.

← مجله سلامت دیابت

مجله تخصصی سلامت دیابت | تهیه و انتشار توسط تیم تولید محتوای تدبیرنگر | با تأییدیه علمی آزمایشگاه نانوی ارومیه