کار کردن در دوران بارداری

در صورتی که در دوران بارداری مشغول کارکردن هستید، باید از حقوق قانونی خود در خصوص مراقبت‌های دوران بارداری، مرخصی زایمان و مزایای آن آگاهی داشته باشید.

محیط کار می‌تواند بر روند بارداری شما تاثیرگذار باشد. اگر هرگونه نگرانی در این خصوص دارید، بهتر است با پزشک معالج یا ماما مشورت کنید. هم‌چنین می‌توانید با مدیر و مسئول واحد نیروی انسانی محل کار خود صحبت کنید. شما به کمک یکدیگر تصمیم می‌‌گیرید که آیا رعایت ملاحظات لازم ضروری است یا باید وظایف کاری خود ضمن کارکردن در دوران بارداری را تغییر دهید.

در صورتی که شغل شما به گونه‌ای است که با مواد شیمیایی، سرب یا اشعۀ ایکس در تماس هستید و یا باید اجسام سنگین را بلند کنید، ممکن است ادامۀ کار برای شما امکان‌پذیر نباشد. در این صورت، کارفرمای شما باید یک کار جایگزین را مطابق با شرایط و ضوابط شغلی به شما محول کند.

اگر وظیفۀ ایمن و جایگزینی برای شما وجود نداشته باشد، کارفرما موظف است تا زمانی که متخصص پزشکی اعلام کند، به شما مرخصی استحقاقی (همراه با حقوق) بدهد. در صورتی که وی از انجام این امر ممانعت کند، می‌توانید به دادگاه شکایت کنید. بهتر است در این خصوص با وکلای خبره مشورت کنید.

ممکن است استفاده از مانیتور و سایر وسایل الکترونیکی در محیط کار باعث نگرانی شما شود؛ اما باید بدانید که طبق جدیدترین تحقیقات، هیچ‌گونه شواهدی مبنی بر مضربودن این ابزار برای سلامت بارداری وجود ندارد.

کنارآمدن با علائم بارداری در محل کار

از آن‌جایی ‌که بدن برای پشت‌سر گذاشتن بارداری به نوعی اضافه‌‌کاری می‌‌کند، ممکن است دچار احساس خستگی شوید و استراحت‌کردن در محل کار دشوار است. ممکن است کارکردن در دوران بارداری، خصوصاً در هفته‌های اول و آخر بارداری، بیش‌از حد معمول خسته‌کننده باشد.

سعی کنید از زمان ناهار برای استراحت‌کردن و صرف ناهار استفاده کنید. در صورتی که در برخی از ساعات روز، تعداد مراجعین افزایش یافته و خیلی خسته می‌شوید، با کارفرما صحبت کنید و از او بخواهید که زمان استراحت برای شما در نظر بگیرد.

به محض رسیدن به خانه، نباید کار دیگری مانند آشپزی یا نظافت را شروع کنید. در صورت امکان از دوست، همسر یا یکی از اعضای خانواده بخواهید که به شما کمک کند.

در صورتی که در محل کار دچار حالت تهوع و استفراغ شوید، ممکن است کارکردن برای شما سخت شود. از عواملی که باعث تحریک حالت تهوع می‌‌شوند، دوری کنید. به فاصلۀ زمانی کوتاه میان‌وعده میل کنید؛ وقتی حالت تهوع دارید، بیسکویت و دیگر غذاهای شیرین به دادتان می‌‌رسند. یک بسته از این مواد غذایی را در محل کار نگه دارید تا به آن دسترسی راحت داشته باشید. نوشیدنی یا چای زنجبیلی هم موثر عمل می‌کنند.

دانستنی‌های بیشتر درباره

روش‌های مراقبت بارداری

همراه با شما در مسیر سلامتی مادر و فرزند

بارداری، دورانی شگفت‌انگیز در زندگی خانوادگی است که موجی از خوشبختی و امید را با خود به‌همراه دارد.

اطمینان از سلامت مادر و فرزند در این مسیر، نیازمند مراقبت و نظارت منظم توسط مادر، اطرافیان، و همچنین تیم پزشکی است. در تمام این مسیر برای سنجش سلامتی شما و نوزادی که در آینده به خانواده شما خواهد پیوست، آزمایشگاه نانو در ارومیه همواره در کنار شماست.

همکاران ما در آزمایشگاه نانو ارومیه با شماره تلفن‌های ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۳ و ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۶ و یا از طریق واتساپ با شماره ۰۹۱۴۸۰۵۲۷۲۴ منتظر دریافت سؤالات شما در زمینه بارداری و رزرو وقت آزمایش برای شما عزیزان هستند.