مقایسۀ اثربخشی روش‌های پیشگیری از بارداری

پیشگیری از بارداری، به زنان و مردان این امکان را می‌دهد تا از بارداری جلوگیری کرده و برای زمان آن برنامه‌ریزی کنند. روش‌های مختلفی برای پیشگیری از بارداری وجود دارد که از جملۀ آن‌ها می‌توان به روش‌های هورمونی و روش‌های OTC (داروهای بدون نسخه) اشاره کرد. اثربخشی روش‌های پیشگیری از بارداری، عاملی مهم در هنگام تصمیم‌گیری برای انتخاب یک روش می‌باشد.

مروری کوتاه بر این وضعیت

مدت‌‌هاست که مردم از روش‌های پیشگیری از بارداری استفاده می‌کنند. امروزه روش‌های ایمن و مؤثر مختلفی برای پیشگیری از بارداری وجود دارد و بنابراین انتخاب یکی از آن‌ها، کار ساده‌تری خواهد بود. اثربخشی روش به عوامل مختلفی بستگی دارد. روش پیشگیری از بارداری انتخابی شما، در صورت استفادۀ مداوم و صحیح موثرتر خواهد بود. این بدان معناست که اگر می‌خواهید اثربخشی مناسبی از روش پیشگیری از بارداری را مشاهده کنید، حتماً باید همواره و به صورت صحیح از آن استفاده کنید.

هنگامی که بخواهید به مقایسۀ میزان اثربخشی روش‌های پیشگیری از بارداری بپردازید، درک مفهوم نرخ شکست به شما کمک خواهد کرد. مقایسۀ روش‌های پیشگیری از بارداری می‌تواند کمی گیج‌کننده باشد. میزان اثربخشی یک روش پیشگیری از بارداری در نقطۀ مقابل نرخ شکست آن روش است. به عنوان مثال، می‌خواهید اثربخشی قرص ضدبارداری و آمپول دپوپروورا را مقایسه کنید. طبق مشخصاتی که از منابع مختلف به دست می‌آورید، متوجه می‌شوید که قرص ضدبارداری، دارای ۸٪ نرخ شکست و آمپول دپوپروورا دارای ۶٪ نرخ شکست است. این عبارت به چه معناست؟

نرخ شکست به تعداد بارداری‌هایی گفته می‌شود که در هر ۱۰۰ خانمی که از این روش پیشگیری از بارداری به مدت یک سال استفاده می‌کنند، اتفاق می‌افتد. بنابراین برای مقایسه می‌توان چنین گفت که حدوداً ۸ نفر از هر ۱۰۰ نفر، در صورت عدم استفادۀ صحیح و مداوم از قرص در سال باردار می‌شوند؛ و حدوداً ۶ نفر از هر ۱۰۰ نفر، در صورت عدم استفادۀ صحیح و مداوم از آمپول دپوپروورا در سال باردار می‌شوند. راه دیگر برای مقایسۀ روش‌ها این است که بگوییم قرص ضدبارداری، ۹۲% در جلوگیری از بارداری مؤثر است و آمپول دپوپروورا نیز ۹۴% مؤثر است. بنابراین، نرخ اثربخشی روش پیشگیری از بارداری عددی است که با کم‌کردن نرخ شکست آن روش از ۱۰۰ به دست می‌آورید.

مقایسۀ روش‌های پیشگیری از بارداری بر اساس استفادۀ معمولی

این روش‌ها، باید توسط پزشک تجویز شوند و به عبارتی، برای تهیۀ آن‌ها نیاز به نسخه دارید. روش‌های تجویزی شامل موارد روبرو هستند: روش‌های پیشگیری از بارداری هورمونی (روش‌های مبتنی‌بر پروژستین یا استروژن)، روش‌های پیشگیری از بارداری غیرهورمونی از جمله IUD و روش‌هایی از قبیل دیافراگم و کلاهک دهانۀ رحم.

نیاز به مشاوره درمورد بارداری دارید؟

همکاران ما در آزمایشگاه نانو ارومیه با شماره تلفن‌های ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۳ و ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۶ و یا از طریق واتساپ با شماره ۰۹۱۴۸۰۵۲۷۲۴ منتظر دریافت سؤالات و رزرو وقت آزمایش و راهنمایی شما عزیزان هستند.

همچنین در آزمایشگاه نانو برای دریافت نتیجه آزمایش، نیازی به مراجعه حضوری نیست و در صورت درخواست، نتیجه به‌صورت الکترونیکی به تلفن همراه شما ارسال خواهد شد.

روش‌های دائمی

اثربخشی این روش‌ها بین ۹۹٫۵ تا ۹۹٫۹ درصد است.

روش‌های دائمی

روش‌های هورمونی

اثربخشی این روش‌ها بین ۹۲ تا ۹۹٫۹ درصد است.

روش‌های هورمونی

روش‌های تجویزی

اثربخشی این روش‌ها بین ۸۶ تا ۹۹٫۹ درصد است.

روش‌های تجویزی

داروهای بدون نسخه(OTC)

اثربخشی این روش‌ها بین ۷۲ تا ۸۸ درصد است.

داروهای بدون نسخه(OTC)

روش‌های طبیعی

اثربخشی این روش‌ها بین ۷۷ تا ۹۵ درصد است.

روش‌های طبیعی

عواملی که می‌توانند اثربخشی روش پیشگیری از بارداری را کاهش داده یا افزایش دهند

به جز روش نداشتن رابطۀ جنسی (که ۱۰۰% مؤثر است)، هیچ‌یک از روش‌های پیشگیری از بارداری کاملاً بدون خطا نیستند. بنابراین، هنگامی که دربارۀ اثربخشی روش‌های پیشگیری از بارداری صحبت می‌شود، به یاد داشته باشید که شما نقش مهمی دارید؛ اقدامات خاصی وجود دارد که با انجام‌دادن آن‌ها می‌توانید میزان اثربخشی روش را کاهش داده یا افزایش دهید.

اگر می‌خواهید مطمئن شوید که روش پیشگیری از بارداری انتخابی شما مؤثر است، حتماً باید به درستی از آن استفاده کنید. اگر کاندوم را به درستی استفاده نکنید، اسفنج را به درستی وارد نکنید و یا IUD در جای مناسب قرار نگیرد، اثربخشی این روش‌ها کاهش خواهد یافت. هم‌چنین باید از تاریخ انقضای ابزارها آگاه بوده و در صورت اتمام تاریخ انقضا، آن‌ها را تعویض کنید.

اطمینان حاصل کنید که نحوۀ استفاده صحیح از روش انتخابی را می‌دانید. در صورتی که تصورات غلطی دربارۀ روش انتخابی خود مانند قرص یا کاندوم داشته باشید، ممکن است میزان اثربخشی روش را شدیداً کاهش دهید.

برخی از داروها و مکمل‌ها می‌توانند اثربخشی روش پیشگیری از بارداری هورمونی را کاهش دهند. حتماً بررسی کنید که داروها و مکمل‌های مصرفی با استروژن و پروژستین روش‌های پیشگیری از بارداری هورمونی تداخل نداشته باشند.

در صورتی که پس از بروز مشکل احتمالی، ندانید که باید چه اقدامی انجام دهید، ممکن است اثربخشی روش کاهش پیدا کند. به عنوان مثال، باید بدانید که در صورت خارج‌شدن حلقۀ و یا فراموش‌کردن تعویض چسب ضدبارداری، باید چه اقدامی انجام دهید.

در هنگام سفر نیز ممکن است اثربخشی روش پیشگیری از بارداری کاهش یابد. اجازه ندهید که این امر باعث به‌هم‌ریختن برنامۀ سفر شما شود و مطمئن شوید که از قبل برای آن برنامه‌ریزی کرده‌اید.

آیا می‌دانید که تقریباً نیمی از بارداری‌های ناخواسته برای خانم‌هایی اتفاق می‌افتد که هنگام بارداری از روش‌های پیشگیری از بارداری استفاده می‌کردند؟ یکی از دلایل این امر این است که احتمالاً وزن باعث کاهش اثربخشی روش شود. این مشکل به ویژه در مورد خانم‌های دارای اضافه‌وزن که از قرص استفاده می‌کنند، صدق می‌کند.

نحوۀ نگهداری از ابزارهای پیشگیری از بارداری نیز ممکن است اثربخشی آن‌ها را کاهش دهد. به عنوان مثال، بسیار مهم است که کاندوم در شرایط مناسب نگهداری شود.

دانستنی‌های بیشتر درباره

روش‌های پیشگیری از بارداری

همراه با شما در مسیر سلامتی مادر و فرزند

بارداری، دورانی شگفت‌انگیز در زندگی خانوادگی است که موجی از خوشبختی و امید را با خود به‌همراه دارد.

اطمینان از سلامت مادر و فرزند در این مسیر، نیازمند مراقبت و نظارت منظم توسط مادر، اطرافیان، و همچنین تیم پزشکی است. در تمام این مسیر برای سنجش سلامتی شما و نوزادی که در آینده به خانواده شما خواهد پیوست، آزمایشگاه نانو در ارومیه همواره در کنار شماست.

همکاران ما در آزمایشگاه نانو ارومیه با شماره تلفن‌های ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۳ و ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۶ و یا از طریق واتساپ با شماره ۰۹۱۴۸۰۵۲۷۲۴ منتظر دریافت سؤالات شما در زمینه بارداری و رزرو وقت آزمایش برای شما عزیزان هستند.