از هر ۱۰۰ خانم باردار، ۹ نفر به دیابت بارداری مبتلا میشود که آنها را در معرض مشکلات دوران بارداری و زایمان قرار میدهد. در هنگام بارداری، سلولها نسبت به انسولین کمی مقاومتر میشوند. این باعث افزایش قند یا گلوکز خون میشود. قند اضافی باعث میشود تا مواد مغذی بیشتری در اختیار جنین قرار بگیرد. اما اگر سلولها نسبت به انسولین خیلی مقاوم شوند و سلولها نتوانند بهدرستی به انسولین پاسخ داده و گلوکز را وارد سلول کنند، سطح قند خون افزایش پیدا میکند. این شرایط برای مادر و جنین درحال رشد مشکلاتی را بوجود آورد. راهکارهایی برای کاهش احتمال ابتلا به دیابت بارداری وجود دارد.
انجام
انواع تستهای تخصصی دیابت در ارومیه
مرکز آزمایشگاهی نانو، یک مرکز مجهز تشخیصی در ارومیه است که آمادگی پذیرش و انجام کلیهی آزمایشهای مربوط به دیابت را داراست.
هیچکس بهطور قطع نمیتواند بگوید که چه کسانی به دیابت بارداری مبتلا میشوند، اما عوامل زیر شانس ابتلا به آن را افزایش میدهد:
رژیم غذایی
پزشک یا متخصص تغذیه در انتخاب غذاهایی که قند خون را در محدوده نرمال نگه میدارند، به خانمهای باردار کمک میکند. آنها همچنین زمان مناسب هر وعده غذایی را نیز مشخص میکنند. بهطور کلی، خانمهای باردار باید مصرف مواد غذایی شیرین را محدوده کرده و میزان غذاهای غنی از کربوهیدرات را افزایش دهند. آنها باید از غذاهای فیبردار مثل سبزیجات، میوهها و غلات استفاده کنند.
در مطالعهای مشخص شد که مصرف روزانه ۱۰ گرم مواد غذایی فیبردار بیشتر، خطر ابتلا به دیابت بارداری را ۲۶ ٪ کاهش میدهد. مصرف مکملهای فیبری نیز در تامین نیاز بدن کمک کننده خواهد بود. البته، قبل از مصرف هرگونه مکمل با پزشک خود مشورت کنید.
فعالیت بدنی
ورزش منظم مثل پیادهروی و شنا، به حفظ سطح نرمال گلوکز کمک میکند. در مطالعهای، محققان پی بردند، در خانمهایی که قبل و در طول بارداری خود در حدود ۴ ساعت در هفته فعالیت بدنی داشتند، خطر ابتلا به دیابت بارداری حدود ۷۰٪ یا حتی بیشتر کاهش پیدا کرده است.
اینکه چه مدت در روز یا هفته ورزش و فعالیت بدنی لازم است، به سلامت کلی افراد بستگی دارد. قبل از ورزش در مورد نوع و میزان انجام آن با پزشک خود مشورت کنید.
پس از زایمان
برخی از عوامل خطری که شما را در معرض خطر ابتلا به دیابت بارداری قرار میدهند، احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را نیز در آینده افزایش میدهند. درصورت داشتن دیابت بارداری، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ پس از بارداری افزایش پیدا میکند.
پس از به دنیا آمدن نوزاد نیز همان برنامه غذایی سالم و ورزش را ادامه دهید. بازگشت به وزن سالم پس از زایمان خطر ابتلا به دیابت را کاهش میدهد. از دست دادن ۵ تا ۷ درصد وزن اضافی بدن کمک زیادی به کاهش خطر ابتلا به دیابت میکند.
دیابت پایان راه نیست!
دیابت، بیماری خطرناک و شایعی است که در کشورهای خاورمیانه از هر ۶ نفر، یک نفر به آن مبتلاست و یکسوم از این افراد، اطلاعی از بیماری خود ندارند.
اما این بیماری خطرناک و مادامالعمر، در صورت تشخیص بهموقع و رعایت دستورالعملهای پزشک، کاملا قابلکنترل است. بهعنوان یک فرد دیابتی میتوانید مانند افراد عادی از یک زندگی سالم و بدون محدودیت لذت ببرید، بهشرطی که توصیههای پزشک را در مورد نظارت و درمان بهدرستی انجام دهید و تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنید که نه تنها برای دیابت، بلکه برای سلامت عمومی شما نیز مفید هستند و محدودیتی برای شما ایجاد نمیکنند.
مجله سلامت دیابت که در حال مطالعه بخشی از آن هستید، اختصاص به معرفی جنبههای مختلف این بیماری دارد. توصیه میکنیم این مجله را از ابتدا مرور کنید تا در مسیر مبارزه با دیابت موفق باشید.
← مجله سلامت دیابت
مجله تخصصی سلامت دیابت | تهیه و انتشار توسط تیم تولید محتوای تدبیرنگر | با تأییدیه علمی آزمایشگاه نانوی ارومیه