رعایت این نکات برای سلامت غدد فوق کلیوی ضروری است

غدد فوق‌کلیوی اندام‌های کوچکی هستند که درست در بالای کلیه‌های شما قرار دارند. آنها مسئول تولید هورمون‌هایی مانند اپی‌نفرین، نوراپی‌نفرین، آندروژن‌ها، استروژن‌ها، آلدوسترون و کورتیزول هستند که برای تنظیم تعداد عملکردهای بسیار مهم بدن از جمله سیستم ایمنی، میزان قند خون، کنترل فشار خون و متابولیسم اهمیت دارند.

اگر با دادن زمان کافی به غدد فوق‌کلیوی برای استراحت و ترمیم از استرس‌های روزمره، از این غدد مراقبت نکنید، ممکن است دچار مشکلات مزمن شوید. داشتن تعادل مناسب کورتیزول برای سلامتی شما ضروری است و بر فعالیت‌های مهمی مانند پاسخ به استرس، متابولیسم گلوکز (که بر انرژی اثر می‌گذارد)، کاهش التهاب و کنترل فشار خون تأثیرگذار است.

کلیدهای مقابله با استرس

وقتی که بخش آمیگدال در مغز تهدیدی را شناسایی می‌کند، غدد فوق‌کلیوی هورمون‌هایی را آزاد می‌کنند: هورمون آدرنالین باعث پمپاژ قلب می‌شود و اگر وضعیت تهدید ادامه یابد، برای بسیج انرژی برای مقابله با تهدید، هورمون کورتیزول ترشح می‌شود. در پایان چرخه، کورتیزول به مغز بازمی‌گردد تا واکنش استرسی را غیرفعال کند و وضعیت بدن به تعادل قبلی بازگردد.

به غیر از واکنش استرسی، تولید کورتیزول با یک ریتم روزانه افزایش و کاهش می‌یابد. بالاترین میزان آن صبح اتفاق می‌افتد، برای بیدار کردن شما و آماده شدن برای روزی که پیش رو دارید؛ میزان کورتیزول تا نیمه‌شب کاهش می‌یابد تا امکان آرامش داشته باشید. عوامل استرس‌زا می‌توانند باعث افزایش و کاهش تولید کورتیزول در طول روز شوند، اما به طور کلی وقتی همه چیز به طور طبیعی پیش می‌رود، با نزدیک شدن به ساعات شب، کورتیزول کاهش می‌یابد.

با این حال، وقتی عملکرد آدرنال “خاموش”است یعنی آدرنال‌ها به درستی به پیام‌های مغز پاسخ نمی‌دهند، یا مغز به آدرنال‌ها می‌گوید که مقدار اشتباه کورتیزول را ترشح کنند، این سیستم تعادلی می‌تواند از بین برود. در حالی که نوسانات کورتیزول ناشی از استرس، به‌خودیِ‌خود علائمی در بدن ایجاد نمی‌کند، اما اگر استرس برای هفته‌ها یا ماه‌ها ادامه یابد، می‌تواند منجر به مشکلات ناشی از کورتیزول مانند بی‌خوابی، افزایش وزن و خستگی شود.

تشخیص این مسئله ساده نیست زیرا علائم “خاموش بودن” آدرنال شما می‌تواند همپوشانی داشته باشد و همچنین غیراختصاصی باشد، یعنی مشابه علائم بسیاری دیگر از بیماری‌ها باشد. تلاش برای تشخیص خودسرانه‌ی علت این علائم، می‌تواند منجر به این باور نادرست شود که غدد فوق‌کلیوی شما به درستی کار نمی‌کنند. ممکن است گاهی این فرضیه درست باشد، اما بدون مراجعه به پزشک و انجام تست‌های تشخیصی، اصطلاح “خستگی آدرنال” بی‌معنی است و می‌تواند گمراه‌کننده باشد.

علائم اختلالات آدرنال

این علائم رایج در بیماری‌ها و عوارض مرتبط با غدد فوق‌کلیوی ممکن است دیده شود:

  • خستگی
  • مشکل در راه رفتن در صبح
  • میل به شکر
  • میل به نمک
  • افزایش وزن (مخصوصاً در قسمت میانی)
  • اختلالات خواب
  • مه مغزی
  • کاهش ایمنی
  • افسردگی و اضطراب

اگرچه علائم بالا شایع هستند، اما مطمئناً طبیعی نیستند. در ادامه، ۴ روش ساده برای پیشگیری از مشکلات غدد فوق‌کلیوی آمده است.

مطمئن شوید که خواب کافی دارید

خواب مهم‌ترین عامل در سلامت آدرنال شماست. اطمینان از این که هر شب بین ۷ تا ۹ ساعت می‌خوابید، به غدد فوق‌کلیوی شما اجازه می‌دهد تا استراحت کنند و نوسازی شوند. همچنین مهم است که پیش از نیمه شب، ترجیحاً از ساعت ۱۰ یا ۱۱ شب، خوب بخوابید. بسیاری از افراد، موجی از کورتیزول را درست قبل از نیمه‌شب تجربه می‌کنند که می‌تواند الگوهای خواب را مختل کند.

مزایای انجام آزمایش در

آزمایشگاه نانو ارومیه

آزمایشگاه پاتوبیولوژی نانو، مجهزترین مجموعه آزمایشگاهی بخش غیردولتی در ارومیه و آذربایجان‌غربی است. این مجموعه در محیطی آرام و ایمن با بهره‌گیری از آخرین تجهیزات آزمایشگاهی دنیا، تیم تخصصی مجرب شامل پزشکان آزمایشگاهی و متخصصان آسیب‌شناسی بالینی و تشریحی، مفتخر به ارائه خدماتی با بالاترین دقت و کیفیت به مراجعان عزیز از منطقه شمال‌غرب و کشورهای همجوار است.

آزمایش در خانه

اگر به دلیل شرایط جسمانی، محدودیت حرکت، مشغله کاری و … امکان مراجعه حضوری به آزمایشگاه را ندارید، با سفارش سرویس نمونه‌گیری در منزل آزمایشگاه نانو در ارومیه، به‌راحتی می‌توانید آزمایش‌های تجویز شده را در خانه یا محل کار خود انجام دهید.

پرسنل مجرب آزمایشگاه نانو، تخصص و تجهیزات لازم برای این کار را در اختیار دارند و با رعایت تمامی استانداردهای ابلاغی وزارت بهداشت، با هماهنگی قبلی در محل سکونت یا کار شما برای انجام نمونه گیری حاضر خواهند شد.

تماس تلفنی

شماره تلفن‌های ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۶ و ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۳

تماس تلفنی

واتساپ

ارسال و دریافت اطلاعات با شماره ۰۹۱۴۸۰۵۲۷۲۴

واتساپ

سفارش آنلاین

ثبت سفارش آنلاین در سایت بدون نیاز به پرداخت

سفارش آنلاین

لطفاً توجه داشته باشید که ارائه نام و نام خانوادگی بیمار، سن، کد ملی، آزمایش مورد درخواست، کد رهگیری که از پزشک دریافت کرده‌اید، و یک شماره تماس برای ثبت درخواست ضروری است.

برای درخواست نمونه‌گیری در منزل، بهتر است یک روز قبل با آزمایشگاه تماس بگیرید. برای آزمایش‌های اورژانسی، لطفاً حداقل ۲ ساعت قبل تماس بگیرید.

مراقب رژیم غذایی خود باشید

رژیم غذایی شما عامل اصلی سلامت آدرنال است. حذف مواد غذایی التهاب‌آور و خوردن مقادیر کافی میوه و سبزیجات، گوشت بدون چربی و غلات کامل بسیار مهم است. حذف هر غذایی که حاوی سموم یا مواد شیمیایی است، یا هضم آن دشوار است، بیش از حد پردازش شده است، و جایگزینی آنها با یک جایگزین غنی از مواد مغذی در سلامت کلی شما و سلامت آدرنال اهمیت زیادی دارد.

برخی از غذاهای غنی از مواد مغذی سالم که باید در رژیم غذایی شما لحاظ شوند شامل ماهی‌های چرب، آووکادو، روغن زیتون، آجیل و دانه‌ها (گردو، بادام، دانه‌های چیا، دانه‌های کدو و کتان و …)، سبزیجات خانواده کلم (گل کلم، بروکلی، کلم بروکسل)، و گوشت مرغ است.

مکمل‌های طبیعی تقویت آدرنال را دریافت کنید

مکمل‌ها هرگز نباید جایگزین یک رژیم غذایی سالم و متعادل شوند. با این حال، برخی از ویتامین‌ها و مواد معدنی وجود دارد که برای سلامت فوق‌کلیوی بسیار مهم هستند. اگر این نوع بیماری‌ها توسط پزشک برای شما تشخیص داده شده و از خستگی رنج می‌برید، احتمالا دریافت این مکمل‌ها با نظر پزشک معالج مفید خواهد بود:

  • ویتامین‌های B: ویتامین‌های B5، B6 و B12 با سلامت آدرنال مرتبط هستند و مکمل ب-کمپلکس ممکن است گزینه خوبی برای کسانی باشد که از خستگی رنج می‌برند، به ویژه اگر رژیم غذایی گیاهی مصرف می‌کنید یا گوشت کمی می‌خورید.
  • ویتامین C: مطالعات متعدد نشان داده‌اند که ویتامین C به کاهش اثرات جسمی و روانی استرس کمک می‌کند.
  • منیزیم: بر اساس تحقیقات، منیزیم یکی از مواد مغذی لازم برای مبارزه با خستگی آدرنال است.
  • ویتامین D: ویتامین D برای عملکرد آدرنال بسیار مفید است.
  • روی: عنصر روی در تولید بسیاری از هورمون‌های حیاتی از جمله هورمون‌های تیروئید، و همچنین سنتز کورتیزول نقش دارد.

استرس را تا جای ممکن کاهش دهید

یک عامل بسیار مهم برای سلامت آدرنال، استرس است. این دو به طور ذاتی با هم در هم آمیخته‌اند، بنابراین انجام هر کاری که می‌توانید برای کاهش میزان استرس انجام دهید؛ یعنی وقتی خسته هستید استراحت کنید، شب‌ها خوب بخوابید، چرخه خواب خود را تنظیم کنید، ورزش کنید، یوگا یا مدیتیشن کنید، در صورت امکان ریلکس کنید و سعی کنید بیش از حد کار نکنید.

جمع‌بندی

انواع آزمایش هورمونی می‌تواند اطلاعات ارزشمندی را در مورد عملکرد بدن شما فراهم کند و در بسیاری از موارد، زمینه‌ساز یافتن راه‌حل برای مشکلات ریشه‌ای باشد، چیزی که در نگاه اول به نظر نمی‌رسد ارتباطی به هورمون‌های شما داشته باشد.

برای انجام آزمایش‌های هورمونی غدد فوق‌کلیوی در ارومیه و یا سؤال درباره آنها، همکاران ما با تلفن‌های ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۳ و ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۶ آماده پاسخگویی هستند.

راهنمای کامل آشنایی با

تست‌های هورمونی آزمایشگاه نانو

هورمون‌ها، انواع مختلف ترکیبات بیوشیمیایی هستند که به‌عنوان پیام‌رسان در سرتاسر بدن فعالیت دارند. این ترکیبات می‌توانند حرکت اندام‌های بدن را هماهنگ کنند، مولد حس گرسنگی یا رضایت باشند، رشد بدن را مهار یا تحریک نمایند، متابولیسم ما را تنظیم کنند و … هورمون‌ها تقریباً تمامی عملکردهای بدن را تحت‌کنترل نگه می‌دارند.

آزمایش‌های هورمونی، گنجینه بزرگی از ابزارهایی هستند که پزشکان برای شناسایی و کشف مشکلات مهم سلامتی در اختیار دارند. با انجام این آزمایش‌ها می‌توان علت طیف وسیعی از بیماری‌ها را یافته و در اغلب موارد به‌راحتی مدیریت نمود.

آنچه مطالعه کردید بخشی از مجله آزمایش‌های هورمونی است که شامل تمامی موضوعات مهم درباره هورمون‌ها و تست‌های کلیدیِ آنها به زبان ساده است.

پاسخ سؤالات خود را بیابید

اگر درباره آزمایش‌های هورمونی، نحوه نمونه‌گیری و انجام آنها، و یا شرایط خود سؤالی دارید، می‌توانید آن را در محتوای سایت جستجو کنید:

همکاران ما در بخش پذیرش آزمایشگاه نانو و واحد روابط عمومی این مرکز، با شماره تلفن‌های ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۳ و ۰۴۴۳۳۴۵۷۹۹۶ در ساعات کاری مجموعه، تا حد امکان پاسخگوی سؤالات شما خواهند بود.

لطفاً توجه داشته باشید

محتوای مندرج در این صفحه، صرفاً برای آشنایی شما با این موضوع طراحی شده است و هرگز نباید به عنوان جایگزین برای روند تشخیص و درمان بیماری‌ها مورد استفاده قرار گیرد. اگر به وجود یک بیماری یا عارضه در خود مشکوک هستید، ضروری است به پزشک مربوطه مراجعه نمایید تا بر اساس نتایج معاینات و تست‌های تجویز شده توسط پزشک، وجود یا عدم‌وجود آن تشخیص داده شود.