دیابت و سرطان

گاهی اوقات دیابت تنها نگرانی افراد برای سلامتی نیست.

در صورت ابتلا به دیابت، بیشتر در معرض خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان‌ها هستید. تخمین‌زده می‌شود که ۲۰ درصد از بیماران مبتلا به سرطان، با دیابت درگیر هستند.

انجام

انواع تست‌های تخصصی دیابت در ارومیه

مرکز آزمایشگاهی نانو، یک مرکز مجهز تشخیصی در ارومیه است که آمادگی پذیرش و انجام کلیه‌ی آزمایش‌های مربوط به دیابت را داراست.

  • glucosemeter

    غربالگری دیابت

    یک‌سوم از افراد دیابتی، اطلاعی از بیماری ندارند. برای تشخیص زودهنگام دیابت چه باید کرد؟

  • test-tube-1

    آزمایش HbA1c (A1c)

    تعیین میانگین سطح قند خون در ۲ تا ۳ ماه گذشته برای تشخیص ابتلا به پیش‌دیابت و دیابت

  • data

    تست‌های روتین دیابت

    معاینات و آزمایش‌های منظم ضروری برای افراد مبتلا به دیابت و پیش‌دیابت برای کنترل بیماری

سرطان چیست؟

سرطان زمانی ایجاد می‌شود که عملکرد طبیعی یک سلول به‌اشتباه انجام شود و سلول‌ها حالت غیر‌طبیعی پیدا کنند. سلول به شکل غیرطبیعی به تقسیم شدن ادامه می‌دهد و سلول‌های غیرطبیعی بیشتر و بیشتر می‌شوند. این سلول‌ها در نهایت یک تومور را تشکیل خواهند داد.

همه‌ی تومورها سرطانی نیستند. تومور غیر‌سرطانی (خوش‌خیم) ممکن است رشد کند اما نمی‌تواند به ناحیه‌ی دیگری از بدن گسترش یابد.

تومور سرطانی (بدخیم) می‌تواند به سمت بافت مجاور رشد کند. گاهی اوقات، سلول‌های سرطانی از جایی که سرطان برای اولین‌بار شروع شده به سایر قسمت‌های بدن گسترش می‌یابند.

دیابت و درمان سرطان

برخی از درمان‌های سرطان می‌توانند بر دیابت تأثیر بگذارند و کنترل گلوکز خون (قند خون) را دشوارتر کنند.

گاهی اوقات، درمان سرطان، به‌ویژه با استفاده از  استروئیدهای دوز بالا، می‌تواند باعث ایجاد دیابت در فرد شود. مدیریت شرایط بسته به عوامل بسیاری مانند سن، وزن و… متفاوت خواهد بود.

دیابت و خطر ابتلا به سرطان

دیابت نوع ۲ و برخی از انواع سرطان‌ها، دارای برخی عوامل خطرساز مشابهی هستند. اضافه وزن، خطر ابتلا به دیابت و سرطان‌هایی مثل روده، پستان، رحم و کلیه‌ها را افزایش می‌دهد. دیابت نوع ۲ و سرطان هر دو با افزایش سن در افراد شایع‌تر می‌شوند.

دیابت نوع ۱ می‌تواند منجر به افزایش خطر ابتلا به سرطان دهانه‌ی رحم و سرطان معده شود.

کاهش خطر ابتلا به سرطان

با حفظ وزن مناسب متناسب با قد، تغذیه‌ی خوب، فعال ماندن و عدم‌استعمال دخانیات، می‌توانید به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کنید.

دیابت پایان راه نیست!

دیابت، بیماری خطرناک و شایعی است که در کشورهای خاورمیانه از هر ۶ نفر، یک نفر به آن مبتلاست و یک‌سوم از این افراد، اطلاعی از بیماری خود ندارند.

اما این بیماری خطرناک و مادام‌العمر، در صورت تشخیص به‌موقع و رعایت دستورالعمل‌های پزشک، کاملا قابل‌کنترل است. به‌عنوان یک فرد دیابتی می‌توانید مانند افراد عادی از یک زندگی سالم و بدون محدودیت لذت ببرید، به‌شرطی که توصیه‌های پزشک را در مورد نظارت و درمان به‌درستی انجام دهید و تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنید که نه تنها برای دیابت، بلکه برای سلامت عمومی شما نیز مفید هستند و محدودیتی برای شما ایجاد نمی‌کنند.

مجله سلامت دیابت که در حال مطالعه بخشی از آن هستید، اختصاص به معرفی جنبه‌های مختلف این بیماری دارد. توصیه می‌کنیم این مجله را از ابتدا مرور کنید تا در مسیر مبارزه با دیابت موفق‌ باشید.

← مجله سلامت دیابت

مجله تخصصی سلامت دیابت | تهیه و انتشار توسط تیم تولید محتوای تدبیرنگر | با تأییدیه علمی آزمایشگاه نانوی ارومیه