آزمایش منیزیم

Magnesium (Mg)

کمبود منیزیم یک نارسایی رایج است که به علل مختلفی همچون سوء تغذیه، نقص در جذب، نارسایی‌های کلیوی و غدد درون‌ریز رخ می‌دهد.

تحریک‌پذیری‌های عصبی و عضلانی مانند رعشه و علائم قلبی مانند بی‌نظمی ضربان قلب و تپش قلب، از عوارض کاهش غلظت منیزیم هستند. کاهش مقادیر منیزیم معمولا ارتباط مستقیمی با کاهش غلظت کلسیم و پتاسیم دارد به‌طوری‌که کاهش غلظت کلسیم ممکن است در نتیجه کاهش غلظت منیزیم ایجاد شود.

افزایش غلظت منیزیم در دهیدراتاسیون، نارسایی کلیوی، و در پی استفاده از مقادیر زیاد آنتی‌اسیدها دیده می‌شود. همچنین ضعف در عکس‌العمل و فشار خون پایین نیز ممکن است با افزایش غلظت منیزیم در ارتباط باشند.

  • nano-p-tests-i-specs-1
    نوع نمونه قابل اندازه‌گیری:
    سرم
  • nano-p-tests-i-specs-2
    شرایط پیش از آزمایش:
    بهتر است بیمار ناشتا باشد.
  • nano-p-tests-i-specs-3
    زمان تقریبی اعلام نتیجه:
    یک روز
  • nano-p-tests-i-specs-4
    اسامی دیگر:
    Magnesium (Mg), Mg (Magnesium)

علل تجویز آزمایش

برای تعیین اضافه بار یا کمبود منیزیم و پیشگیری و درمان عوارض ناشی از علائم آن.

دلایل احتمالی افزایش و کاهش

علائم بالینی کمبود منیزیم تا زمانی‌که سطح منیزیم به کمتر از ۱mEq/L نرسد به‌طور واضح مشخص نمی‌شود. سطوح بیشتر یا مساوی ۳mEq/L بحرانی محسوب می‌شوند.

افزایش سطح ممکن است به این دلایل اتفاق بیافتد:

نارسایی کلیه، بیماری آدیسون، خوردن داروهای ضد اسید یا نمک‌های حاوی منیزیم، هیپوتیروئیدی، دهیدراتاسیون، SLE، مولتیپل میلوما و دیابت شیرین کنترل‌نشده.

کاهش سطح ممکن است به این دلایل اتفاق بیافتد:

سوء تغذیه، سوء جذب، هیپوپاراتیروئیدی، الکسیم، بیماری مزمن توبولار کلیه، اسیدوز دیابتی، هیپر کلسمی، هیپرآلدوسترونیسم، شیردهی زیاد، و ترشح ناکافی ADH.

مراحل انجام آزمایش در آزمایشگاه نانو

عوامل احتمالی تداخل آزمایشگاهی

استفاده از لوله معمولی به جای لوله اسیدواش یا عاری از فلز موجب افزایش کاذب می‌گردد.

همولیز، داروهای تیروئیدی، ضد اسیدهای حاوی منیزیم، ملین‌ها، داروهای حاوی کلسیم، لیتیم، دیورتیک‌های لوپ، و برخی از آنتی بیوتیک‌ها موجب افزایش می‌شوند.

دیورتیک ها، برخی از آنتی بیوتیک‌ها، و انسولین باعث کاهش می‌شوند.

اطلاعات بیشتر

  • در بیماران پره‌اکلامپسی که برای درمان سولفات منیزیم مصرف می‌کنند، اندازه‌گیری سطح منیزیم در پایش بیماری کاربرد دارد.
  • nano-p-tests-i-warning-1
    توجه

    کلیه اطلاعات پزشکی مطرح شده در این صفحه صرفاً جهت اطلاع‌رسانی و افزایش آگاهی مراجعان گرامی است و به‌هیچ‌عنوان به‌عنوان جایگزین تشخیص، اظهار نظر، و رژیم درمانیِ تجویز شده توسط پزشک نمی‌تواند باشد. برای کسب اطلاع از وضعیت سلامتی خود و پاسخ به سؤالات احتمالی در مورد نتیجه آزمایش‌ها، به پزشک خود مراجعه فرمایید.